Η Βιρβιρίτσα : και άλλα διηγήματα - Βαλταδώρος, Γεώργιος, 1897-1930 (Νεοελληνική λογοτεχνία, 1989)
Ευτυχής, ο Βαλταδώρος, δεν γνώρισε τις αμείλικτες επιθέσεις και τον εξοντωτικό πόλεμο που αντιμετώπισαν άλλοι αγνοί πρωτοπόροι σαν αυτόν, ύστερα από μιαν ολόκληρη δεκαετία μάλιστα. Σήμερα, το όλον έργο του, τόσο το ζωγραφικό όσο και το λογοτεχνικό, στοργικά διατηρημένο, ακέριο, από τους καλούς αδελφούς του, καιρός είναι να παρουσιασθεί στο ευρύτερο κοινό. Αυτό το ευρύ κοινό, κατάλληλα πια ενημερωμένο, είναι τώρα σε θέση να κατανοήσει τη μεγάλη προσφορά που του γίνεται. Και να μη δίνει και καμμιά απόλυτα σημασία στους απαίσιους σαχλαμάρες που, τίς οίδε εν ονόματι ποιας μουχλιασμένης ρουτίνας, συκοφαντούν, ασύστολοι, κάθε τίμια και αγνή προσπάθεια». (Νίκος Εγγονόπουλος, 1970, "Πεζά κείμενα, εκδ. ύψιλον (1987", από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)