Δέντρο από καπνό : μυθιστόρημα - Johnson, Denis, 1949-2017 (Σύγχρονη ξένη λογοτεχνία / Πατάκη, 2011)
Ιδού η ιστορία του Γουίλλιαμ "Σκιπ" Σαντς της CΙΑ, ο oποίος δρα για Λογαριασμό των Ψυχολογικών Επιχειρήσεων κατά των Βιετκόνγκ, και επίσης η ιστορία των συμφορών που τον χτυπάνε. Ιδού και η ιστορία των αδελφών Χιούστον, του Μπιλ και του Τζέιμς, που έφυγαν από την έρημο τηε Αριζόνας για να βρεθούν σ' έναν πόλεμο όπου η γραμμή ανάμεσα στην παραπληροφόρηση και την παραίσθηση είναι πια θολή. Η θέαση της ανθρώπινης παράνοιας σ' αυτό το μυθιστόρημα είναι μοναδική και ανεπανάληπτη στην αμερικανική λογοτεχνία.