Λίστες : το παιχνίδι με τους καταλόγους - Δήμου, Νίκος, 1935- (Τα βιβλία του Νίκου Δήμου, 1998)
"Ο Νίκος Δήμου θεωρεί ότι "Το παιχνίδι με τους καταλόγους" έχει τις ρίζες του στο "Βιβλίο του Μαξιλαριού" της Σέι Σοναγκόν, έργο για την ειδυλλιακή χρήση των αισθητικών απολαύσεων και τη σοφή προσήλωση στο πέρασμα του χρόνου, μέσω θαυμαστών αλλά κοινών συνηθειών και συμβάντων που μετατρέπουν τη ζωή σε κομψοτέχνημα". (Ευγένιος Αρανίτσης). "Μου άρεσε πάντα ο τρόπος που ο Νίκος Δήμου αφήνει το μυστικό του μήλο στο τραπέζι της ζωής... Έτσι αρχίζει να σχεδιάζει τις "Λίστες", τα μυστικά του μοτίβα και σαν καλός γεωμέτρης λέει ορισμένα "πράγματα που δεν πρέπει να σκέπτεσαι πριν απ' τον ύπνο"... Ο Νίκος Δήμου ακούγεται σαν μουσική δωματίου και για να γνωρίσεις το δωμάτιο αυτό χρειάζεται ανοιχτή καρδιά, μυαλό και ένταση..." (Γιώργος Κακουλίδης).