Γεω-ιστορικός σχολικός άτλας / Άγγελος Γ. Σιόλας. - Σιόλας, Άγγελος Γ. (Εκδόσεις Α. Σιόλα - Ε. Αλεξίου Στερέωμα, Ε. Αλεξίου ; Στερέωμα., 2001)
Ο Γεω-Ιστορικός Άτλας "Από την Προϊστορία στο Βυζάντιο" περιλαμβάνει πάνω από 50 χάρτες και σχεδιαγράμματα των σημαντικότερων περιόδων της Ιστορίας: Από την εμφάνιση της γεωργίας και των αρχαίων πολιτισμών της Μεσογείου μέχρι και τη δημιουργία των πόλεων. Συνεχίζει με τον αρχαίο ελληνικό κόσμο, την κλασική Αθήνα, τους περσικούς πολέμους, τον εμφύλιο σπαραγμό του πελοποννησιακού πολέμου και την Αλεξανδρινή οικουμένη. Ακολουθεί η κυριαρχία των Ρωμαίων και η επικράτηση του Μεγάλου Κωνσταντίνου στην Ανατολή, η μετεξέλιξη του δυτικού ρωμαϊκού κράτους σε μικρότερα κράτη και ολοκληρώνεται με την αυτοκρατορία της Νέας Ρώμης μέχρι και την πτώση της Κωνσταντινούπολης (1453). Το κείμενο που συνοδεύει τους χάρτες εκτός από την ιστορική επισκόπηση προσφέρει και μιαν ανάγνωση των ιστορικών εξελίξεων από την άποψη των μετακινήσεων και την ανάγκη εγκατάστασης των νομαδικών λαών σε μόνιμους οικισμούς και την περαιτέρω συγκρότηση των δικτύων των πόλεων. Χρονολόγια των εποχών και οπτικό υλικό εμπλουτίζουν την έκδοση που έχει σκοπό να ενισχύσει και να συμπληρώσει τη διδασκαλία των ιστορικών μαθημάτων.