Άλμπερτ Αϊνστάιν : 85 μαθήματα ατομικής σοφίας για σχετικά δύσκολα προβλήματα - Percy, Allan, 1968- (Λογοτεχνικά δοκίμια / Πατάκης, 2014)
Δεν υπάρχει αμφιβολία, η μορφή του Άλμπερτ Αϊνστάιν έχει ξεπεράσει τα όρια του χώρου της επιστήμης και έχει γίνει παγκόσμιο σύμβολο του σύγχρονου κόσμου, του οποίου η αναγνωρισιμότητα συγκρίνεται μόνο με τους σταρ-μύθους του Χόλλυγουντ. Και όχι μόνο για το ιδιόρρυθμο χτένισμά του ή για το ότι κέρδισε ένα βραβείο Νόμπελ, ούτε καν για το ότι είναι πατέρας της θεωρίας της σχετικότητας. Πέρα από το ότι έφερε επανάσταση στη φυσική, ο Αϊνστάιν υπήρξε ένθερμος υπερασπιστής της ειρήνης και λαμπρός στοχαστής πάνω στην τέχνη της ζωής. Ο Άλλαν Πέρσυ συγκεντρώνει εδώ 85 μεγάλες σκέψεις της μεγαλοφυΐας αυτής και τις μεταφέρει σε έμπρακτες καταστάσεις της καθημερινότητας.