Το αίνιγμα του Αϊνστάιν, ή, Μαύρες τρύπες στη μπανιέρα μου - Vishveshwara, C. N. (Επιστήμη και πολιτισμός, 2016)
Μαύρη τρύπα: η πιο απλή και καθαρή εκδήλωση της χωροχρονικής καμπυλότητας, ο αιθέριος ορίζοντας που διαχωρίζει την αιώνια σιωπή στο εσωτερικό του από τον κανονικό κόσμο στο εξωτερικό. "Οι φυσαλίδες στροβιλίζονταν γύρω μου προσφέροντάς μου μια πρωτόγνωρη αίσθηση χαλάρωσης... Ενώ απολάμβανα αυτό το μοναδικό αφρόλουτρο, τα βλέφαρά μου βάρυναν και γλίστρησα σ’ έναν υπέροχο, μακάριο ύπνο". Έτσι αρχίζει η συνεύρεση του Άλφι με μια εντυπωσιακή και αποκαλυπτική μπανιέρα αγορασμένη από έναν μυστηριώδη γείτονα ονόματι Αλ". Το βιβλίο αφηγείται την ιστορία της θεωρίας της βαρύτητας από τις απαρχές της ώς τις τελευταίες εξελίξεις στην αστροφυσική, ξεδιπλώνοντας τα βασικά στοιχεία της σχετικότητας, του χωροχρόνου, των μαύρων τρυπών και όλης της σύγχρονης φυσικής. Βουτήξτε στη διανοητική απόλαυση και αναδυθείτε στις αφρώδεις ιδέες, καθώς παίρνετε νοερά το μπάνιο σας σ’ αυτή τη μαγική μπανιέρα!