Τα εβδομήντα μεγάλα μυστήρια του αρχαίου κόσμου : η αποκάλυψη των μυστικών των πολιτισμών του παρελθόντος - Fagan, Brian M. 1936- (Βασδέκης, 2003)
Το βιβλίο εξετάζει με μεγάλη προσοχή αινιγματικούς τάφους όπως ο Τάφος 55 στην Κοιλάδα των Βασιλέων της Αιγύπτου - πιθανός χώρος ταφής του φαραώ Ακενατών - και γραφές που δεν έχουν αποκρυπτογραφηθεί, από την ετρουσκική μέχρι τη ρουνική και τη γλώσσα ρονγκορόνγκο. Τέλος, εξετάζει τις διαφωνίες γύρω από την κατάρρευση πολιτισμών, όπως ο Μινωικός και οι πολιτισμοί των Μάγια και των Μότσε του Περού, προσπαθεί δε να εξηγήσει τι ρόλο μπορεί να έπαιξαν στην ιστορία του ανθρώπου οι προσκρούσεις κομητών επάνω στη γη. Το βιβλίο Τα Εβδομήντα Μεγάλα Μυστήρια του Αρχαίου Κόσμου εμπλουτισμένο με φωτογραφίες και ενημερωτικά διαγράμματα, χάρτες και σχέδια, είναι ένας μοναδικός οδηγός για μερικά από τα πιο διαμφισβητούμενα προβλήματα του ανθρώπινου παρελθόντος και ανοίγει ένα παράθυρο σε κόσμους που έχουν εκλείψει. (