Η λατρεία της φύσης και ο φαλλός - Jennings, Hargrave, 1817;-1891 (Κυβέλη, 1997)
Η φαλλική λατρεία ανιχνεύεται σ' όλες τις θρησκείες και σ' όλους τους λαούς. Ελάχιστα, όμως, στοιχεία είναι μέχρι τώρα γνωστά γι' αυτήν στην ελληνική βιβλιογραφία. Η αξία της παρούσας πραγματείας έγκειται στο γεγονός ότι δεν παρουσιάζει τις προσωπικές απόψεις του συγγραφέα, αλλά περιέχει ένα σπανιότατο υλικό συγκεντρωμένο από τις σπουδαιότερες πηγές της αρχαιότητας αλλά και του πιο πρόσφατου παρελθόντος. Ο αναγνώστης ταξιδεύει νοερά στους ναούς της αρχαίας Αιγύπτου, στους μυστηριακούς τόπους της Μέσης Ανατολής, στις μακρινές Ινδίες αλλά και στην αρχαία Ελλάδα. Ανακαλύπτει τα μυστήρια του γήινου και του ουράνιου έρωτα και μετέχει στα ερωτικά παιχνίδια των θεών.