Όλοι οι δρόμοι προς την απόγνωση - Παπατάκης, Νίκος 1918-2010 (Χατζηνικολή, 2004)
Ο διάσημος ελληνοαιθίοπας σκηνοθέτης Νίκος Παπατάκης, με μια αυτοβιογραφική αφήγηση στην οποία το «εγώ» εναλλάσσεται ανορθόδοξα με το «αυτός», μας καλεί να τον ακολουθήσουμε στο ξετύλιγμα του εξωφρενικού πεπρωμένου του. (. . .) Σήμερα, στα ογδόντα του χρόνια, αντιμετωπίζει με ένα μαύρο χιούμορ τη θύελλα των περιπετειών του, από την οποία, πρώτος αυτός, δείχνει να παραξενεύεται πώς επιβίωσε.