Το μαντείο / Κάθριν Φίσερ ; μετάφραση Μαρία Σκαμάγκα. - Fisher, Catherine, 1957- (Σειρά φαντασίας, 2004)
Στη μακρινή γη των ερήμων και των νησιών οι υπηρέτες του θεού κυβερνούν τη χώρα. Οι επιθυμίες του ακούγονται μέσα από το Μαντείο και ερμηνεύονται από τη Μεγάλη Ιέρεια. Η Eλληνίδα Μίρανυ είναι η νέα Φορέας του θεού. Την τρομάζουν τα νέα της καθήκοντα στην υπηρεσία του, τη φοβίζει η αμφιβολία της... Υπάρχει στ' αλήθεια ο θεός; Σε μια χώρα που αργοπεθαίνει από την ξηρασία, όλοι πιστεύουν πως ο γέρος Άρχοντας, ο θεός στον κόσμο, πρέπει να θυσιαστεί για να έρθει η βροχή. Ο θάνατός του όμως ωθεί τη Μίρανυ σε μια τρομακτική περιπέτεια, με μόνους συμμάχους έναν τρελό μουσικό κι ένα γραφέα-τυμβωρύχο, ξέροντας πως, αν προδοθεί, θα ταφεί ζωντανή στον τάφο του Άρχοντα...