Μιλώντας μ' έναν αγανακτισμένο νέο για επαναστάσεις - Δήμου, Νίκος, 1935- (Μιλώντας για, 2013)
Χρειάζεται η Ελλάδα μια επανάσταση: Ναι - απαντάει αυτό το βιβλίο. Αλλά µη σκεφθείτε µολότοφ, οδοφράγµατα και ένοπλη πάλη. Η επανάσταση που χρειαζόµαστε είναι ειρηνική και αναίµακτη -αλλά γι' αυτό και πιο δύσκολη. Όλα τα βασικά µας προβλήµατα: διαφθορά, έλλειµµα ανταγωνιστικότητας, γραφειοκρατία, αδιαφάνεια, κακοδιοίκηση, σπατάλη, φοροδιαφυγή, καθημερινή ταλαιπωρία, θα μπορούσαν να λυθούν µε την καθολική εφαρμογή της νεότερης τεχνολογίας. Μιλώντας µε έναν αγανακτισμένο νέο, ο Νίκος Δήµου αποδεικνύει πως η πρώτη επανάσταση που µας χρειάζεται είναι τεχνολογική. Προϋποθέτει όμως βούληση και τεχνογνωσία. Πράγµατα δύσκολα, όταν στις καίριες θέσεις υπάρχουν συντηρητικοί, αδρανείς και ψηφιακά αναλφάβητοι τεχνοφοβικοί. Και πέρα από αυτό, σε έναν ζωντανό και µερικές φορές οξύ διάλογο, ξεδιπλώνονται όλοι οι τρόποι µε τους οποίους η τεχνολογία εµπλουτίζει, οµορφαίνει και διευκολύνει τη ζωή µας.