Νικήστε τη χοληστερίνη : αποφύγετε το έμφραγμα και το εγκεφαλικό - Καραγιαννόπουλος, Στέφανος Ι., 1956- (Μοντέρνοι Καιροί, 2005)
Έρευνα που έγινε σε 29.000 άτομα από 52 χώρες, απέδειξε ότι το έμφραγμα μπορεί να προβλεφθεί και να προληφθεί κατά 90%. Ανάλογες μελέτες συγκλίνουν στο γεγονός ότι η στεφανιαία νόσος και το εγκεφαλικό προλαμβάνονται επίσης σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό. Ο μεγαλύτερος βασικός παράγοντας αυτών των παθήσεων είναι η κακή χοληστερίνη LDL που, με τα χρόνια, αποφράζει τα αγγεία και καταστρέφει τις αρτηρίες προκαλώντας έμφραγμα ή εγκεφαλικό. Ωστόσο, αν ακολουθείτε καθημερινά τις συμβουλές αυτού του βιβλίου, θα ζήσετε περισσότερα και καλύτερα χρόνια με φυσιολογική χοληστερίνη. Μέσα από τις σελίδες του θα ενημερωθείτε για τα κατάλληλα ιατρικά μέτρα πρόληψης, τους αποτελεσματικούς τρόπους διατήρησης της χοληστερίνης σε χαμηλά, ασφαλή επίπεδα και, ταυτόχρονα, σας απαλλάσσει από ενδεχόμενα καρδιαγγειακά επεισόδια. Το βιβλίο αυτό σας αποκαλύπτει όλα τα ιατρικά μυστικά για τον έλεγχο της χοληστερίνης, όλες τις νέες ιατρικές εξετάσεις και μεθόδους για την πρόληψη του εμφράγματος και του εγκεφαλικού.