Ο Έλληνας Βούδδας - Δήμου, Νίκος, 1935- (Βιβλία του Νίκου Δήμου, 2003)
Τα πρώτα αγάλματα του Βούδδα είχαν μορφή Απόλλωνα. Ο πρώτος βουδδιστής βασιλιάς των Ινδιών, που αναφέρεται στα ινδικά ιερά κείμενα, είναι ο Έλληνας Μένανδρος. Η Ελληνοβουδδιστική Τέχνη άκμασε για πεντακόσια χρόνια στο κέντρο της Ασίας. Έφτασε ως την Κίνα και επηρέασε σημαντικά την Ασιατική Τέχνη. Αντίστροφα, ο φιλόσοφος Πύρρωνας, που συνόδεψε τον Μέγα Αλέξανδρο στις Ινδίες, έφερε στο γυρισμό του νέες ιδέες, που επηρέασαν την εξέλιξη της ελληνικής σκέψης. Έζησε -και δίδαξε- σαν να ήταν ένας Έλληνας Βούδδας.