Η κρίση της εποχής μας - Ropke, Wilhelm, 1899-1966 (Micromega, 2007)
Υπερασπιζόμαστε έναν φιλελευθερισμό πολύ πιο γενικό, απρόσβλητο, αναγεννημένο, έναν φιλελευθερισμό που εμπεριέχει τον πολιτισμό μιας ελεύθερης προσωπικότητας, καθώς και την ισορροπία ανάμεσα στην ανεξαρτησία και την πειθαρχία που προσιδιάζουν στον άνθρωπο και την κοινωνία - μια κοινωνία ούτε κολεκτιβίστικη, ούτε φεουδαλική ή μεσαιωνική, απαλλαγμένη από το προπατορικό αμάρτημα της βίας και της εκμετάλλευσης. Κάθε απόπειρα να του δοθεί μια ονομασία θα είναι κατ' ανάγκην προσωρινή. Δεν απέχουν ωστόσο από την πραγματικότητα όροι όπως "δομικός φιλελευθερισμός" ή "οικονομικός ουμανισμός" ή, σύμφωνα με την πρόταση μου, τρίτος δρόμος.