Οι σωστές τροφές είναι φάρμακα : πως να γεμίσετε το ψυγείο σας με τις κατάλληλες τροφές που λειτουργούν στον οργανισμό σας καλύτερα κι από φάρμακα - Carper, Jean (Μοντέρνοι Καιροί, 2004)
Γνωρίζετε ότι πολλά από τα τρόφιμα που βάζουμε καθημερινά στο τραπέζι μας συμβάλλουν αποτελεσματικά στη βελτίωση της υγείας μας; Γνωρίζετε ότι υπάρχουν τροφές που περιέχουν ουσίες με ευεργετικά οφέλη στην ευεξία και τη μακροζωία μας; Γνωρίζετε ότι δύο κουταλιές ζάχαρη πριν από τον ύπνο λειτουργούν αποτελεσματικότερα από ένα υπνωτικό χάπι; Ή ότι το ψάρι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της υπέρτασης; Ή ακόμη ότι το γιαούρτι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα; Αξιόπιστες επιστημονικές μελέτες επιβεβαιώνουν σήμερα τις φαρμακευτικές ιδιότητες των τροφίμων και αποδεικνύουν ότι κάποιες τροφές και τα επιμέρους συστατικά τους λειτουργούν περίπου όπως τα σύγχρονα φάρμακα, πολλές φορές μάλιστα με το ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα και χωρίς τον κίνδυνο των παρενεργειών! Μέσα από αυτό το βιβλίο, η διατροφολόγος Jean Carper θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε ποιες τροφές μπορεί να σας ωφελήσουν.