Η σκοτοδίνη : μυθιστόρημα - Egloff, Zoel (Ξένη λογοτεχνία / Εστία, 2008)
Η εκπληκτική πρωτοπρόσωπη αφήγηση ενός νέου, ο οποίος συγκατοικεί με τη γιαγιά του και κινείται μεταξύ σφαγείων, όπου εργάζεται, αεροδρομίου και χωματερής. Στο μυθιστόρημα αυτό η μείξη του πιο ωμού ρεαλισμού με τον πιο ακραίο παραλογισμό έχει ως αποτέλεσμα μια γραφή μοναδικής δημιουργικότητας και ποιητικής πυκνότητας. Ο αναγνώστης διασκεδάζει διαβάζοντας τα πιο μακάβρια πράγματα, καθώς εδώ το χιούμορ είναι εξαιρετικής αποτελεσματικότητας, μακριά από οποιονδήποτε κυνισμό ή αφασία. Η "Σκοτοδίνη" σκιαγραφεί τον κόσμο μας, έναν κόσμο φρικτό, συνάμα όμως ποιητικό και αστείο. Ένα δυνατό μυθιστόρημα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ.