Η ζωή μου : παιδικαί αναμνήσεις, νεανικοί χρόνοι - Βικέλας, Δημήτριος, 1835-1908 (Περίπλους, 1997)
την αυτοβιογραφία του ο Δημήτριος Βικέλας, ιδρυτής των Ολυμπιακών Αγώνων και συγγραφέας του σπουδαίου μυθιστορήματος "Λουκής Λάρας", περιγράφει συναρπαστικά τη ζωή του στις μητροπόλεις του ελληνισμού της διασποράς του περασμένου αιώνα, στην Κωνσταντινούπολη, την Οδησσό, τη Σύρα, όπως επίσης και τα νεανικά του χρόνια στο Λονδίνο της εποχής. Η καθημερινή ζωή, τα ήθη, η φιλολογική και καλλιτεχνική κίνηση, τα ιστορικά γεγονότα και οι προσωπικότητες του περασμένου αιώνα ξαναζωντανεύουν από την εύστοχη κριτική ματιά, το χιούμορ και τη συγγραφική δεινότητα του σπουδαίου αυτού άντρα.