Κάθε φορά που βρίσκω το νόημα της ζωής το αλλάζουν : η σοφία των μεγάλων φιλοσόφων για τη ζωή - Klein, Daniel M., 1939- (Λογοτεχνικά δοκίμια / Πατάκη, 2017)
Το βιβλίο αποτελεί μια συλλογή φιλοσοφικών διαμαντιών, που ο Ντάνιελ Κλάιν ξεκίνησε να συλλέγει ήδη από τα φοιτητικά του χρόνια, γεμίζοντας ένα σημειωματάριο υπό τον γενικό τίτλο "Λακωνικά". Κάθε λακωνικό απόσπασμα, από τον Επίκουρο έως τον Έμερσον, από τη Βίβλο έως τον Σάμουελ Μπέκετ, συνοδεύεται από τα απαράμιλλα γοητευτικά κι εύστοχα σχόλια του Ντάνιελ Κλάιν. Στις σελίδες που ακολουθούν, ο αγαπημένος πνευματώδης φιλόσοφος καταπιάνεται με τα μέγιστα ερωτήματα της ζωής, μας κάνει να κρυφογελάμε και μας διαφωτίζει.