Το λεξικό του απόλυτου κυνισμού - Jaccard, Roland, 1941-2021 (Ποταμός, 2009)
ΑΡΓΙΑ: Αργία μήτηρ πάσης κακίας και κορύφωση πάσης αρετής. (Franz Kafka) ΕΠΙΤΥΧΙΑ: Η επιτυχία βελτιώνει τον χαρακτήρα. (William Somerset Maugham) ΑΡΙΒΙΣΤΑΣ: Κάποιος που, από υπέρμετρη φιλοδοξία, δεν θα δίσταζε να περάσει πάνω από το ίδιο του το πτώμα. (Michel Thevoz) KAΡΔΙΑ: Η καρδιά πρέπει είτε να ραγίσει είτε να πετρώσει. (Chamfort)