Το αρχαιολογικό μουσείο Θηβών - Αραβαντινός, Βασίλειος (Ο κύκλος των Μουσείων, 2010)
Πρόκειται για τον δωδέκατο τόμο της σειράς Ο Κύκλος των Μουσείων που επιμελεί και εκδίδει κάθε χρόνο το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση. Εστιάζει στο αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας και στο νομό Βοιωτίας.