Το Βατικανό και ο 20ος αιώνας - Manhattan, Avro, 1914-1991 (Ηριδανός, 1960)
Το βιβλίο αυτό γράφτηκε με την πρόθεση να ρίξει φως στον τρόπο που εργάζεται το Βατικανό. Ας ελπίσουμε πως δε θα συντελέσει στο να γεννηθούν προκαταλήψεις ή στο να προκαλέσει δυσαρέσκειες. Ας ελπίσουμε μάλλον πως θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε καλύτερα το ρόλο που παίζει το Βατικανό σ' αυτή την ιδεολογική πάλη, μια πάλη που αν δεν τελειώσει σύντομα θα ξαναφέρει την ανθρωπότητα στα σπήλαια της λίθινης εποχής.