Ο Φρόυντ για αρχάριους - Appignanesi, Richard (Επιλογή, 1980)
Το βιβλίο καταγράφει με απλότητα, σαφήνεια και χιούμορ την ιστορική πορεία και τις συνιστώσες της φροϋδικής θεωρίας. Σαν βασικό και εκλαϊκευμένο βιβλίο, δεν φιλοδοξεί να διδάξει στον αναγνώστη «τα πάντα για την ψυχανάλυση», αλλά να του δώσει, πέρα από τις στοιχειώδεις γνώσεις, την ώθηση για την παραπέρα μελέτη του έργου του Φρόυντ και των επιγόνων του