Τρεις μήνες με τον γκάντι - Lanza Del Vasto, 1901-1981 (Micromega, 2010)
Η αφήγηση της παραμονής του συγγραφέα στο Wardha, μια μικρή πόλη όπου βρισκόταν η σχολή του Μαχάτμα Γκάντι, αποτελεί τον κεντρικό άξονα του έργου και μας προσφέρει μια από τις πιο σημαντικές μαρτυρίες για τον απελευθερωτή της Ινδίας και για τις ιδέες που αποτελούν τον πυρήνα του ανθρωπισμού.