Μην το σκέφτεσαι, ζήσε : ανακαλύπτοντας την ευτυχία για πάντα με τη βοήθεια της κοινής λογικής - Carlson, Richard, 1961-2006 (Η Ψυχολογία σήμερα, 1998)
Επαναστατικό στην απλότητά του και προσιτό σε όλους, το «Μην το σκέφτεσαι... Ζήσε!» προσφέρει ουσιαστικές βραχυπρόθεσμες μεθόδους κοινής λογικής, που σου δίνουν τη δυνατότητα να εγκαταλείψεις την αρνητικότητα και να αντλήσεις δύναμη από τη φυσική σου υγιή κατάσταση. Με το πολύτιμο αυτό εγχειρίδιο ο Ρίτσαρντ Κάρλσον περιγράφει πώς είναι δυνατόν να αλλάζουμε τα πάντα στη ζωή μας -να κερδίζουμε περισσότερα λεφτά, να κάνουμε καινούργιους φίλους, να βρίσκουμε καλές δουλειές- κι όμως πάλι να νιώθουμε ανικανοποίητοι. Η ευτυχία, λέει, δεν είναι «εκεί έξω» αλλά μέσα μας, μια κατάσταση του μυαλού που δεν εξαρτάται από τις περιστάσεις: «Αν αρχίσεις να συνειδητοποιείς ότι οι σκέψεις σου δεν είναι η πραγματικότητα -είναι απλώς σκέψεις και ως τέτοιες δεν μπορούν να σε βλάψουν- ολόκληρη η ζωή σου θα αρχίσει να μεταμορφώνεται από σήμερα. Στο βιβλίο αυτό ο Ρίτσαρντ Κάρλσον εξηγεί βήμα προς βήμα: πώς οι σκέψεις καθορίζουν τα συναισθήματά μας, γιατί τα προβλήματά μας απλώς χειροτερεύουν όταν τα σκεφτόμαστε, ότι οι σκέψεις έρχονται και φεύγουν -είμαστε ανά πάσα στιγμή ελεύθεροι να επιλέγουμε ποιες σκέψεις κρατάμε και ποιες διώχνουμε-, πώς να καταπολεμήσουμε την κατάθλιψη, πώς να απομακρύνουμε τις αρνητικές σκέψεις και να ανακαλύπτουμε την εσωτερική εκπλήρωση, πώς να ξεπεράσουμε την απαισιοδοξία και να αρχίσουμε να ζούμε πραγματικά