Ποιος διοικεί πραγματικά τον κόσμο : ο πόλεμος ανάμεσα στην παγκοσμιοποίηση και τη δημοκρατία - Burnett, Thom (Πολιτική / Λιβάνη, 2006)
Πέρασαν οι εποχές που εκείνο που χρειαζόταν για να διοικήσει κανείς τον κόσμο ήταν να 'χει πρόσβαση στα υπουργικά συμβούλια. Σήμερα χρειάζεται πρόσβαση και στα διοικητικά συμβούλια των παγκόσμιων εταιρειών. Ποιοι είναι αυτοί που μπορούν να κινούνται ελεύθερα και στα δύο περιβάλλοντα; Η μεγαλύτερη παγκόσμια ενοποιητική δύναμη είναι το χρήμα και η διαχείριση των οικονομικών όλου του κόσμου είναι κρίσιμη για τη γενική ευημερία του πλανήτη. Αλίμονο, όπως ισχύει με όλες τις χρηματικές συναλλαγές - από τις πιο μικρές, προσωπικές μέχρι τις μεγαλύτερες εθνικές και διεθνείς πληρωμές - πάντα υπάρχουν ευκαιρίες για τους εγκληματίες να παραβιάζουν το σύστημα.