Υφαίνοντας το ουράνιο τόξο : επιστήμη, παραπλάνηση και δίψα για αναζήτηση - Dawkins, Richard, 1941- (Εκδοτικός Οίκος Τραυλός, 2000)
Με την οξύνοια, την τρομερή διεισδυτικότητα και τη συναρπαστική πρόζα του, αυτός "ο ιεραπόστολος που γράφει σαν άγγελος" αναλαμβάνει με το τελευταίο του βιβλίο να μας ταξιδέψει στα πιο υποβλητικά θέματα της σύγχρονης επιστήμης: από την αστρονομία ώς τη γενετική, και από τη γλώσσα ώς την εικονική πραγματικότητα, ο Dawkins ξεδιπλώνει μια ευφυή εκτίμηση περί του τι είναι -και τι δεν είναι- επιστήμη, διατυπώνοντας μια θέση άκρως γοητευτική: εξυμνούμε την επιστήμη όχι επειδή μας είναι χρήσιμη, αλλά γιατί μας εξυψώνει και μας διεγείρει τη φαντασία ακριβώς όπως κάνει η ποίηση... (Από την παρουσίαση της έκδοσης)