Δέκα άλυτα μυστήρια : ερωτήματα στα οποία η επιστήμη δεν έχει βρει (ακόμα) την απάντηση - Hanlon, Michael, 1964-2016 (Αβγό, 2007)
Η επιστήμη είναι γεμάτη τρύπες! Στο βιβλίο αυτό θα βρείτε τις δέκα μεγαλύτερες, μυστήρια τα οποία οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει (μέχρι σήμερα) να διαλευκάνουν και να μας δώσουν μια εξήγηση. Όπως, για παράδειγμα: που βρίσκεται το 96% του σύμπαντος; Ποια είναι η φύση του χρόνου; Πως άρχισε η ζωή; Έχουν σκέψεις τα ζώα; Υπάρχουν εξωγήινοι; Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν υπερφυσικά φαινόμενα, όπως η τηλεπάθεια; Και γιατί γινόμαστε όλο και πιο παχύσαρκοι; (. . .) Οι ερωτήσεις αυτές - τα «άλυτα μυστήρια» - είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις της σύγχρονης επιστήμης στην προσπάθειά της να μας προσφέρει μια ολοκληρωμένη εξήγηση του φυσικού κόσμου.