Αποκαλύψεις - Wallraff, Gunter, 1942- (Μαύρη Λίστα, 1999)
Οι εργασίες του Βάλραφ αποδεικνύουν με κατηγορηματικό τρόπο πόσες αδικίες μπορεί να αποκαλύψει, να ματαιώσει και να αλλάξει ένας μεμονωμένος στρατευμένος άνθρωπος -όταν ριψοκινδυνεύει βέβαια ο ίδιος προσωπικά- στη ζούγκλα της βιομηχανικής κοινωνίας. "Κανείς από μας δεν έχει προχωρήσει τόσο πολύ σε θέματα αλληλεγγύης".