Σεξουαλικότητα και κοινωνία - Bhattacharyya, Gargi, 1964- (Κοινωνικές επιστήμες = Social sciences, 2008)
Σε αυτή την περιεκτική μελέτη της σεξουαλικότητας, η Γκάργκι Μπατατσάργια ξεναγεί τους αναγνώστες στις βασικές συζητήσεις, από την καθημερινή κατανόηση της ερωτικής συνεύρεσης μέσα από τους μηχανισμούς του εαυτού του Φουκό μέχρι τη λειτουργία της ταυτότητας και καταδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο αυτές οι θεωρητικές απόψεις ισχύουν για τη σεξουαλικότητα όπως αυτή βιώνεται από τη σύγχρονη κοινωνία. Η Μπατατσάργια υποστηρίζει ότι η μελέτη της σεξουαλικότητας αποτελεί ουσιαστικό μέρος των ευρύτερων συζητήσεων για το κοινωνικό φύλο, τη φυλή, την ιδιότητα του πολίτη και την κοινότητα, μέσα από θεματικούς άξονες όπως: η ιδεολογία της ετεροφυλοφιλίας, ιδιότητα του πολίτη και σεξουαλικότητα, η ερωτοπραξία, η φυλή και το εξωτικό, ηλικία και σεξουαλικότητα, σεξουαλική αγωγή και πορνογραφία.