Στοχασμοί για την επανάσταση στη Γαλλία - Burke, Edmund, 1729-1797 (Κοινωνικές επιστήμες = Social sciences, 2010)
Το Στοχασμοί για την Επανάσταση στη Γαλλία κατέχει δεσπόζουσα θέση στην ιστορία της πολιτικής φιλοσοφίας. Το έργο αποτελεί την πιο φημισμένη υπεράσπιση του Παλαιού Καθεστώτος, της αριστοκρατίας και του Χριστιανισμού, το μανιφέστο του συντηρητισμού και της αντεπανάστασης. Έργο σημαντικό από το οποίο πήγασαν όλες οι μεγάλες κριτικές της φιλοσοφίας του 18ου αιώνα: από τον φιλελεύθερο αγγλικό συντηρητισμό μέχρι τον γερμανικό ρομαντισμό και τη γαλλική αντεπαναστατική παραδοσιοκρατία. Ο Έντμουντ Μπερκ είναι ένας εξαιρετικά σύνθετος στοχαστής και η μελέτη του έργου του αποκαλύπτει πτυχές εξαιρετικά γόνιμες και επίκαιρες.