Συντίπας, ή, Oι πανουργίες και οι μηχανορραφίες των γυναικών - Τρικογλίδης, Κώστας (Ηριδανός, 1982)
Ο Σιντιμπάτ, ή ο Συντίπας, όπως τον γνωρίζει ο ελληνικός λαός, είναι στενός συγγενής της Χαλιμάς. Όπως σ’ εκείνην, και εδώ χρησιμοποιείται το ίδιο παιγνίδι που επινόησε η εφευρετικότητα της ωραίας Σαχραζάτ, για να κρατήσει 1001 νύχτες, το σουλτάνο άγρυπνο και κρεμασμένο από τα χείλη της, απ’ όπου κυλούσαν ήρεμα τα ενδιαφέροντα εκείνα και γοητευτικά παραμύθια, τόσο λικνιστικά ώστε να αποκοιμίζουν τα αιμοβόρα ένστικτα του πρωτογενούς εκείνου ηδονιστή, που πρόσταζε να θανατώνουν κάθε πρωί τη γυναίκα που του χάρισε μια νύχτα μέθης, με τη διαφορά ότι στο Σιντιμπάτ τα πράγματα διαφέρουν... (Από τον πρόλογο της έκδοσης)