Μυστηριακοί και ιεροί τόποι του κόσμου - Spencer, John 1954- (Ιστορία : Μυστήρια του κόσμου, 2005)
Από το Μάτσου Πίτσου των Ίνκας στις Περουβιανές Άνδεις μέχρι τις Πυραμίδες της Αιγύπτου ή το Θιβέτ, υπάρχουν κάποια μέρη πάνω στη Γη που εξακολουθούν να τυλίγονται από ιερό μυστήριο στο πέρασμα των αιώνων. Τοποθεσίες ιερές όπως η Ελευσίνα, οι Δελφοί, οι Μυκήνες, ο Παρθενώνας, το Στόουνχετζ, η Αλταμίρα, τα σπήλαια του Λασκό, η Βασιλική του Αγίου Πέτρου, οι βασιλικές της Ασίζης και της Κολονίας, το Μεγάλο Τζαμί της Κόρδοβας, η Μέκκα, η Μεδίνα, το Λούξορ, το Όρος Σινά, το Όρος Άθως, το Τσίτσεν Ίτζα, το Παρεκκλήσι του Ρόσλιν, μοναστήρια της Άπω Ανατολής και εκατοντάδες άλλα μέρη σε όλον τον κόσμο αποτέλεσαν και αποτελούν κέντρα λατρείας διαφόρων θρησκειών που άλλες χάθηκαν στα βάθη των αιώνων κι άλλες εξακολουθούν να υπάρχουν μέχρι και σήμερα... Ένας βασικός οδηγός για όσους ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν τα ιερότερα και πάντα μυστηριακά μέρη της Γης.