Μυθολογικός άτλας της Ελλάδας : μια πρωτότυπη προσέγγιση της ελληνικής μυθολογίας μέσα από τη γεωγραφία και τις αρχαίες λογοτεχνικές πηγές - Olalla, Pedro Gonzalez de la Vega (Road, 2001)
Όποιος έχει ταξιδέψει γνωρίζει ότι όλοι οι τόποι είναι, κατά βάθος, αυτό που ο καθένας προβάλλει επάνω τους. Ο «Μυθολογικός Άτλας της Ελλάδας», φτιαγμένος για ταξίδια, σας οδηγεί σε βουνά, ποτάμια, πηγές και τοπία που σε άλλες εποχές, όταν οι άνθρωποι πίστευαν ότι «όλα είναι γεμάτα με θεούς», είχαν θεϊκή μεταχείριση. Μετά από έξι χρόνια επιτόπιας έρευνας και εξαντλητικής μελέτης των πηγών, ο Ισπανός ελληνιστής Πέδρο Ολάγια και οι εκδόσεις ROAD παραδίδουν στους ταξιδιώτες-εραστές της ελληνικής μυθολογίας το «Μυθολογικό Άτλαντα της Ελλάδας», τον πρώτο που αποτυπώνει με ακρίβεια πάνω σε λεπτομερείς χάρτες τη γεωγραφία της ελληνικής μυθολογίας. Η επιστημονική τεκμηρίωση, οι εντυπωσιακές φωτογραφίες, η συγκέντρωση σε ένα ενιαίο κείμενο των πολυάριθμων πληροφοριών που υπάρχουν διάσπαρτες στα έργα πάμπολλων αρχαίων συγγραφέων για τα πρόσωπα της ελληνικής μυθολογίας, η πλήρης απογραφή των αρχαίων λογοτεχνικών πηγών που μαρτυρούν κάθε τόπο και κάθε μύθο, η ξεκάθαρη αποτύπωση πάνω στο χάρτη όλων των αρχαίων τόπων με κωδικοποίηση του σημερινού βαθμού διατήρησής τους, όλα αυτά μαζί συντρέχουν σε αυτό το έργο, χωρίς να αποσπούν το πνεύμα του από τον πρωταρχικό χαρακτήρα του: ένα βιβλίο για την εξερεύνηση.