Λεξικό στοχαστών του 20ού αιώνα : πολιτικός οδηγός για τον 21ο - Benewick, Robert; Green, Philip, 1932 -; Βατικιώτης, Λεωνίδας; Γράβαρης, Διονύσης Ν. (Κοινωνικές επιστήμες = Social sciences / Σαββάλας, 2011)
Ουσιώδες βοήθημα για φοιτητές των πολιτικών και κοινωνικών επιστημών αλλά και για όσους επιθυμούν να εξερευνήσουν τις ιδέες και το υπόβαθρο όσων διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του κοινωνικού και πολιτικού στοχασμού τον 20ό και τον 21ο αιώνα, το "Λεξικό στοχαστών του 20ού αιώνα", εξοικειώνει τον αναγνώστη με τους σημαντικούς πολιτικούς στοχαστές από τα πρώιμα χρόνια του 20ού αιώνα μέχρι σήμερα. Ο τόμος περιλαμβάνει: - 175 λήμματα γραμμένα από εκατό και πλέον καταξιωμένους επιστήμονες και ειδικούς στα επιμέρους ακαδημαϊκά πεδία τους. - Λήμματα ταξινομημένα με αλφαβητική σειρά, το καθένα με βιογραφικό σημείωμα, σαφές περίγραμμα των κύριων ιδεών και θεωριών του κάθε στοχαστή, σύντομα παραθέματα και κείμενα τους, σύντομη και ενημερωμένη εργογραφία, πλήρη ελληνική βιβλιογραφία των έργων τους που έχουν μεταφραστεί μέχρι το τέλος του 2011 και προτάσεις για περαιτέρω έρευνα. - Επίσης, αναφορές σε σημαντικούς στοχαστές από την Ασία, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική, καθώς και σε εκείνους που συνέβαλαν στην προβληματική των κοινωνικών κινημάτων, στην οικολογία, στις θεωρίες εξάρτησης, στην αριστερή και φιλελεύθερη σκέψη. Πλήρες θεματικό ευρετήριο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)