Τόποι του ονείρου : εκεί που η μαγεία συνυπάρχει με το όνειρο - Cambell, Sophie (Ταξίδια στον κόσμο / Κοχλίας, 2005)
Οι "Τόποι του Ονείρου" είναι ένα λυρικό ταξίδι σε τριάντα και πλέον μέρη του κόσμου. Αυτή η σαγηνευτική περιήγηση γίνεται σε κάστρα, παλάτια, ερείπια, πόλεις και τοποθεσίες ασύγκριτης ομορφιάς. Η Αγία Πετρούπολη θυμίζει ακόμα το αυτοκρατορικό παρελθόν της Ρωσίας με τα παλάτια και τα κανάλια της, που δημιουργήθηκαν, ως επί το πλείστον, από τον Πέτρο Α' τον Μέγα. Το Τσάρλεστον στην Αμερική έχει σφραγιστεί ως το μέρος όπου έπεσαν οι πρώτοι πυροβολισμοί του Αμερικανικού Εμφυλίου, στις 12 Απριλίου του 1861. Η Πέτρα, η μυθική πόλη, σκαλισμένη στον ροδοκόκκινο βράχο μιας μυστικής κοιλάδας της Ιορδανίας, παρέμενε κρυμμένη μέχρι τις αρχές του 19ου αιώνα. Στην Αβάνα της Κούβας, που συνδέθηκε με τα γραπτά του Χέμινγουεϊ και του Γκράχαμ Γκρην, μια ατμόσφαιρα μαγείας αναδίδεται από τα ισπανικά αποικιακά σπίτια, τις εκκλησίες και τα δρομάκια. Και το Λέικ Ντίστρικτ (Περιοχή των Λιμνών) στην Αγγλία, με τους λόφους, τους χείμαρρους και τις λίμνες του, είναι τόσο στενά συνδεδεμένο με τους ρομαντικούς ποιητές Γουέρτζγουερθ και Κόουλριτζ όσο είναι η Νάπολη και ο ένδοξος κόλπος της με τον Βιργίλιο και τον Δάντη. Ειδικά αφιερώματα σας ταξιδεύουν σε πλήθος ονειρεμένων διαδρομών. Κάντε μια κρουαζιέρα στον Νείλο, διασχίστε την Ευρώπη με το πολυτελές τρένο του Οριάν Εξπρές, ακολουθήστε τον Ρομαντικό Δρόμο και περιπλανηθείτε στα παραμυθένια κάστρα της Βαυαρίας, ταξιδέψτε με καραβάνι πάνω σε καμήλες στον Δρόμο του Μεταξιού από την Κίνα ως τη Μεσόγειο ή αναζητήστε τα ίχνη του Λίβινγκστον στη σκοτεινή Αφρική.