Τρομοκρατία και αριστερά - Καρκαγιάννης, Αντώνης, 1932-2010 (Πόλις, 2002)
Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, ακόμη και μεγάλες ομάδες ανθρώπων, που για κάποιους λόγους πιστεύουν ότι αντιλαμβάνονται καλύτερα από τους άλλους τον κόσμο και τη ζωή, ότι κατέχουν τη βαθύτερη και μόνη «αλήθεια» του κόσμου και της ζωής. Δεν είναι ακριβώς η «αλήθεια», την οποία με «ορθή σκέψη» κατακτούν, αλλά η «οίηση της αλήθειας», που τους κάνει να πιστεύουν ότι έχουν χρέος, με κάθε μέσο, να την μεταδώσουν και στους άλλους. Πρόκειται για ένα είδος πολιτικού αυτισμού που πολλές φορές έχει οδηγήσει στο έγκλημα.