60 μαθήματα ζωής από τον Δον Κιχώτη - Potho, Salvador del, 1968- (Λογοτεχνικά δοκίμια / Πατάκης, 2015)
Ο Δον Κιχώτης, το πασίγνωστο αριστούργημα του Θερβάντες που μέσα στα χρόνια ξεπέρασε σε πωλήσεις ακόμα και τη Βίβλο, κι ίσως να μην υστερεί σε ιερότητα αν σκεφτούμε πόσες ανθρώπινες ψυχές έχει παρηγορήσει, λειτούργησε και εξακολουθεί να λειτουργεί ως αστείρευτη πηγή έμπνευσης για συγγραφείς και καλλιτέχνες, φιλολόγους, διανοητές, ψυχαναλυτές. Τα 60 μαθήματα ζωής από τον Δον Κιχώτη, εμπνευσμένα από τις ουμανιστικές ιδέες που διαπνέουν το έργο κι από την καρτερικότητα του ίδιου του Θερβάντες που τον έκανε να μάχεται για τη ζωή και να ελπίζει ακόμα και σε συνθήκες τραγικά δύσκολες, έρχονται να γαληνέψουν την ταραγμένη μας ψυχή, να την παρηγορήσουν και να τη στηρίξουν στο τραμπάλισμά της. Μ' άλλα λόγια έρχονται να συνεισφέρουν στο ξεκαθάρισμα στόχων, στην εξεύρεση λύσεων, στην αναζήτηση ελπίδας, ενδυναμώνοντας την πίστη μας σ' αυτό τον εσωτερικό θεό που κρύβουμε όλοι μέσα μας και που έχει ως όνομά του το ρήμα "ζω". Εξήντα μαθήματα ζωής μέσα από εξήντα πολύ γλαφυρά κεφάλαια, εμπλουτισμένα με μικρά ή και μεγαλύτερα αποσπάσματα από τον Δον Κιχώτη, σε μια ανοιχτή συνομιλία με την ελληνική λογοτεχνία και πραγματικότητα.