Περί φυσικής επιλογής - Darwin, Charles, 1809-1882 (Πρόσωπα και ιδέες, 2009)
Ο Κάρολος Ροβέρτος Δαρβίνος γεννήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου του 1809 στο Στρούσμπερι της Αγγλίας. Ήταν το πέμπτο παιδί του γιατρού Ροβέρτου Δαρβίνου, ο οποίος ονειρευόταν να σπουδάσει κι ο γιος του Ιατρική. Τον έστειλε στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, αλλά ο νεαρός δεν ενδιαφερόταν για τις σπουδές του. Τον γοήτευαν περισσότερο οι διηγήσεις ενός συμφοιτητή του, απελευθερωμένου σκλάβου, για τα δάση της Αμερικής, οι φοιτητικές κοινότητες που ασχολούνταν με τη Φυσική Ιστορία και τα μαθήματα του Ρόμπερτ Γκραντ σχετικά με την κληρονομικότητα. (...) (Από τον πρόλογο της έκδοσης)