Είμαστε ό,τι τρώμε : ιατρικά μυστικά σωστής διατροφής - Καραγιαννόπουλος, Στέφανος Ι., 1956- (Μοντέρνοι Καιροί, 2000)
Πίνε καθημερινά λίγο κρασί, κατά προτίμηση κόκκινο. [. . .] Τρώγε κάθε μέρα άφθονα λαχανικά, χόρτα και φρούτα. [. . .] Προτίμησε ψάρι αντί για κρέας. [. . .] Πίνε πολύ νερό. [. . .] Να γυμνάζεσαι. Η άσκηση είναι το μοναδικό σου όπλο για να νικήσεις την κακή κληρονομική προδιάθεση. Θα έχεις αποτέλεσμα, αν ιδρώνεις για μισή ώρα 3-5 φορές τη βδομάδα. Κόψε το τσιγάρο σήμερα. Είναι το ισχυρότερο δηλητήριο των αρτηριών. Η αρτηριοσκλήρωση σαμποτάρει τη στύση. Φέρνει ρυτίδες πιο γρήγορα. Διώξε τα περιττά κιλά. Η παχυσαρκία αρρωσταίνει και σκοτώνει. [. . .] Νίκησε το άγχος. Το στρες δε συμβαδίζει με τη μακροζωία. Αυτό που σε κάνει να νιώθεις ικανοποιημένος δεν είναι μόνο η αμοιβή αλλά το αίσθημα ότι προσφέρεις και προβάλλεις την προσωπικότητά σου. Θυμήσου πως το κορμί σου είναι νερό, αέρας, τροφή. Ανανέωσε τη σχέση σου με τη φύση. Η ζωή είναι χημεία χυμών. Γίνε κοινωνικός. Η μοναξιά είναι ο σκόρος της ψυχής, με άμεσο αντίκτυπο στη μακροζωία. Η κοινωνικότητα είναι τα αμορτισέρ της ψυχής. Βάλε το μυαλό σου να δώσει ζωή στα χρόνια σου και χρόνια στη ζωή σου.