Η εξομολόγηση ενός τέκνου του αιώνα - Musset, Alfred de, 1810-1857 (Οι κλασικοί, 2015)
"Έτσι μια αίσθηση ανεξήγητης δυσφορίας άρχισε να βράζει μέσα σ' όλες τις νεανικές καρδιές. Καταδικασμένοι από τους εστεμμένους του κόσμου στην απραξία, παραδομένοι στους κάθε λογής σχολαστικούς, στη νωθρότητα και στην πλήξη, οι νέοι έβλεπαν ν' αποτραβιούνται τ' αφρισμένα κύματα που είχαν γυμνάσει τα μπράτσα τους. Όλοι αυτοί οι μονομάχοι, με το σώμα τους αλειμμένο με λάδι, ένιωθαν στα βάθη της ψυχής τους μιαν ανυπόφορη μιζέρια."