Η ωραιότερη ιστορία του Θεού / Jean Bottero, Alain Ouaknin, Joseph Moingt ; μετάφραση Φώτης Σιατίτσας. - Bottero, Jean, 1914-2007 (Κύματα ;, 2001)
Είναι ο Θεός τόσο απόμακρος ώστε να μην μπορούμε να συλλάβουμε την εικόνα του ή να προφέρουμε καν το όνομά του; Ή μήπως είναι τόσο οικείος και απέραντος ώστε να μπορούμε ακόμα και να συνομιλήσουμε μαζί του; «Η ωραιότερη ιστορία του Θεού» είναι γραμμένη από 3 ειδικούς που προέρχονται από 3 διαφορετικές θρησκευτικές παραδόσεις. Ένας ασσυριολόγος, ένας ραβίνος και ένας ιησουΐτης γράφουν με ενάργεια, αλλά και με τρόπο που να ικανοποιεί τόσο τους πιστούς όσο και τους «δύσπιστους», για την Αποκάλυψη, την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη, τον Ιουδαϊσμό και τον Χριστιανισμό, τον Μύθο και την Πίστη.