Λεξικό του σωστού ή λάθους στον γραπτό και προφορικό λόγο - Πελέκης, Μακάριος Π. (Εύχρηστα λεξικά, 2011)
Τα λάθη στον προφορικό και στον γραπτό λόγο μας εντοπίζονται στη σημασία των λέξεων ή των φράσεων, στην ορθογραφία και στη σύνταξη. Με βάση αυτή τη διαπίστωση επιχειρήσαμε να παραθέσουμε το σωστό ή το λάθος στη χρήση της γλώσσας μας, αποφεύγοντας τις χρονοβόρες και κουραστικές αναλύσεις. Ο αναγνώστης μας μπορεί εύκολα και γρήγορα να επισημάνει, εκτός των άλλων, και τα δικά του λάθη. Χωρίς γλωσσικούς παρωπιδισμούς ή άλλες προκαταλήψεις κατατάξαμε αλφαβητικά το υλικό μας, με επεξηγηματικές προσθήκες, όπου και όταν αυτό κρίθηκε αναγκαίο. Πιστεύουμε ότι ο στοιχειώδης σεβασμός στη μητρική μας γλώσσα επιβάλλει τη σοβαρή μελέτη της και την ορθή χρήση της.