Tο αριστούργημα - Enquist, Anna (Διήγηση, 2005)
Είναι το πρώτο μυθιστόρημα της Άννας Ένκβιστ, μιας από τις σημαντικότερες συγγραφείς της Ολλανδίας, που κατέκτησε το κοινό σε όλο τον κόσμο. Το βιβλίο περιστρέφεται γύρω από το ζωγράφο Γιόχαν Στέινκαμερ, τις γυναίκες που τον σημαδεύουν, και τις διαταραγμένες οικογενειακές του σχέσεις: ένας απών πατέρας, μια κτητική μητέρα που δεν δίστασε ποτέ να στρέψει το ένα παιδί της ενάντια στο άλλο, ένας συναισθηματικά ανάπηρος αδελφός. Οι τρεις μέρες που απομένουν για τα εγκαίνια της έκθεσης του Γιόχαν απεικονίζονται με μια μοναδική ένταση. Σκηνές πάθους, πόνου, ρεαλισμού, συγκρούσεων, που δεν θα αφήσουν ασυγκίνητο τον αναγνώστη.