Το μυθιστόρημα του ναζισμού : οι "ιππότες του τάγματος της Χρυσής Αυγής" και η λατρεία του Εωσφόρου - Λακόπουλος, Νίκος, 1961- (Καστανιώτη, 2014)
Με αφετηρία την εμφάνιση της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα, το βιβλίο αυτό γυρίζει πίσω το χρόνο στις προναζιστικές οργανώσεις της Ευρώπης, στη μυστηριώδη Εταιρεία της Θούλης, στα SS και στον Χίτλερ, στους Έλληνες Μελανοχίτωνες, Χίτες, Ταγματασφαλίτες και στη γέννηση του φασισμού στη χώρα μας. Οι σκίνχεντς και οι Ναΐτες Ιππότες, οι Τεύτονες και οι Μαύροι Ιππότες των SS, οι εμπρηστές χριστιανικών εκκλησιών και οι δολοφόνοι του black metal μαζί με τη μουσική ναζιστική Διεθνή συναντιούνται σε μια έρευνα για το τι ενώνει τους νεοπαγανιστές, τους προ-Ναζί και τα SS, τη Χρυσή Αυγή και τον Εωσφόρο με την Κου Κλουξ Κλαν και τους σατανιστές, την πολιτική επιστροφή του ναζισμού και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στον Πειραιά. Τεκμηριωμένο με πλήθος πληροφοριών και ντοκουμέντων, το Μυθιστόρημα του ναζισμού απαντά στο ερώτημα πώς γεννήθηκε ο νεοναζισμός στην Ελλάδα και την Ευρώπη και τι συνδέει το ρατσισμό και τον σατανιστικό ναζισμό με τους Ιππότες της Χρυσής Αυγής, που λατρεύουν τον Εωσφόρο και μελετούν τους μαγικούς ρούνους σε ένα παιχνίδι θανάτου.