Η καταστροφή του Κας - Calasso, Roberto, 1941- (Μυθολογίες / Καστανιώτης, 1999)
Η Καταστροφή του Κας καταπιάνεται με δύο θέματα: το πρώτο είναι ο Ταλεϋράνδος και το δεύτερο είναι όλα τα υπόλοιπα, δηλαδή όλα όσα έχουν συμβεί στην ανθρώπινη ιστορία από τις απαρχές του πολιτισμού μέχρι σήμερα... Είναι ένα βιβλίο που αγαπάει την περιπλάνηση, που καθοδηγείται μόνο από την ακόρεστη περιέργειά του και που είναι δομημένο με αποσπάσματα, τσιτάτα, ανέκδοτα και αφορισμούς - γι' αυτό διαβάζεται εξαιρετικά ευχάριστα.