Η κοινωνική σημασία της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821 - Κορδάτος, Γιάννης, 1891-1961 (Ιστορική σειρά, 2008)
«Η κοινωνική σημασία της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821», αν και έχουν περάσει ογδόντα τόσα χρόνια από την έκδοσή της, δεν έπαυσε να παραμένει ένα πολύ ενδιαφέρον και επίκαιρο βιβλίο· ενδιαφέρον, γιατί στοιχειοθετεί μία από τις πρώτες προσπάθειες μαρξιστικής θεώρησης του θεμελιωδέστερου γεγονότος της Νεοελληνικής ιστορίας και επίκαιρο, γιατί συνδέεται ασφαλώς με κοινωνικούς αγώνες που ποτέ δεν έπαυσαν, με τη μία ή την άλλη μορφή, να διεξάγονται μέχρι τις μέρες μας. (. . .) (ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ) Λεπτομέρειες