Aπό το μεγάλο πάρτι στη χρεοκοπία : 2009-2015 : δημαγωγία και μοιραίες επιλογές - Παπαδογιάννης, Γιάννης, 1974- (Παπαδόπουλος, 2015)
Για πολλά χρόνια η ζωή στην Ελλάδα κυλούσε αμέριμνα. Ή σχεδόν αμέριμνα. Και μετά, το 2009, λίγα χρόνια μετά τη θριαμβευτική ένταξή μας στην ευρωζώνη, ήρθε η κρίση. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζαμε στην αρχή. Όμως αυτό που ακολούθησε δεν ήταν απλώς μια οικονομική κρίση, αλλά μια άνευ προηγουμένου κοινωνικοοικονομική καταστροφή. Τι ακριβώς συνέβη; Γιατί δεν μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση; Γιατί η χώρα βρέθηκε εκτός ελέγχου; Εφτά χρόνια άρνησης της πραγματικότητας, εφτά χρόνια τυφλής δημαγωγίας, εφτά χρόνια αστάθειας και αβεβαιότητας που έφεραν την Ελλάδα ένα βήμα πριν την ταπεινωτική εκδίωξή της από την Ευρώπη. Ένα βιβλίο που εξηγεί πώς και γιατί από την κρίση φτάσαμε στην κατάρρευση, καταδεικνύοντας τις μεγάλες ευθύνες του πολιτικού προσωπικού και τις μοιραίες επιλογές της ηγεσίας. Περιγράφει τη διαδρομή από το "λεφτά υπάρχουν" το 2009, στο "δεν συναινώ στο λάθος" το 2011 και το "σκίσιμο των μνημονίων" το 2015.