Ανατομία του τρόμου : ιστορία της τρομοκρατίας - Sinclair, Andrew, 1935- (Η περιπέτεια του ανθρώπου, 2004)
Ο τρόμος είναι η ζωογόνος δύναμη της τυραννίας, ο τρόμος είναι φτηνός φόνος. Ο τρόμος είναι το μαστίγιο στην πλάτη του πρόσφυγα. Ο τρόμος είναι η ύπουλη νίκη των ολίγων. Η ανοχή στον τρόμο δεν είναι αρετή. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)