Είμαστε πίθηκοι : έξι μεγάλα ερωτήματα σχετικά με την εξέλιξη - Ayala, Francisco Jose, 1934- (Κάτοπτρο, 2011)
Παρά την πολιτισμική αντιπαράθεση που εξακολουθεί να μαίνεται στην Αμερική, η θεωρία της εξέλιξης παραμένει πάντα ένας ακρογωνιαίος λίθος της επιστήμης. Στο παρόν βιβλίο, ο Francisco J. Ayala επιχειρεί να δώσει απαντήσεις σε έξι χρονίζοντα ερωτήματα σχετικά με την εξέλιξη, αποφεύγοντας την τεχνική γλώσσα: Είμαστε πίθηκοι; Γιατί χαρακτηρίζουμε την εξέλιξη "θεωρία"; Τι είναι το DNA; Αποδέχονται όλοι οι επιστήμονες την εξέλιξη; Πώς ξεκίνησε η ζωή; Μπορεί κανείς να πιστεύει και στην εξέλιξη και στον Θεό