Αν ξέραμε τί τρώμε - Μπαζαίος, Κώστας (Κάκτος, 1979)
Καταναλωτή πρόσεχε Κάποιοι παίζουν με τη ζωή μας ! Μη δέχεσαι να γίνεις πειραματόζωο. Τα συνθετικά χρώματα, οι ψεύτικες γεύσεις, τα τεχνητά αρώματα δημιουργήθηκαν και ξαπλώθηκαν γιατί κάνουν ελκυστικά τα πιο άχρηστα και χωρίς θρεπτική αξία τρόφιμα. Κάποιος όμως πρέπει να εξηγήσει στους καταναλωτές τους φοβερούς κινδύνους που κρύβει για την υγεία μας ο πολύχρωμος τεχνητός κόσμος των πιο πολλών από τα σημερινά τρόφιμα. Κι αυτό το κάνει το βιβλίο του Κώστα Μπαζαίου.